Pietenmiddag

Pieten middag

Op zaterdag 30 november zal er een Pietenmiddag plaatsvinden. Tijdens deze Pietenmiddag staat Borne vol met Pietenactiviteiten. Op deze pagina lees je alles wat er te doen is in het dorp.

De nieuwste feestmiddag

Alles wat je moet weten

De Sinterklaas periode wordt dit jaar nog leuker met meer festiviteiten in het centrum van Borne. Zo is er dit jaar op 30 november een Grote Pietenmiddag op het Dorsetplein. De hele middag van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt het een festijn in ons Twentse dorp. Tijdens de Pietenmiddag zie je in het dorp allemaal pieten rond lopen. Bij Sommige Pieten kun je verschillende opdrachten uitvoeren. Als je alle opdrachten goed hebt uitgevoerd ben je een echt hulp-piet en krijg je een echt Pietendiploma.

Bezoek Sint in het Hotel

Op zaterdag 23 en 30 november kun je Sinterklaas bezoeken in zijn hotel. Dit jaar gevestigd in een prachtig pand in de Nijstad midden in het centrum.

Lever je tekening in

Heb jij de tekening alweer ingekleurd, alle letters verzameld en bij Sinterklaas ingeleverd? Misschien krijg je wel een leuke prijs.

Wat is er te doen

Rheineplein: het grote Pieten activiteitenplein van Borne

Americo prik

Weet jij de staart van Americo raak te prikken? Geblinddoekt krijg je 3 pogingen om de staart van het paard van Sinterklaas op de goede plek te zetten.

De Pieten letter-zoek-actie

De Pieten zijn maar liefst 10 ‘chocolade letters’ verloren in het centrum. Weet jij ze allemaal te vinden? Welk woord kun je ermee maken? Schrijf het juiste antwoord op in jouw tekening die  je hier kunt downloaden.

Op de foto met Pieten

Say cheese! Ga samen met Piet op de foto en maak een foto om in te lijsten. Je foto is uiteraard na de intocht hier te downloaden.

De kledingkast van Sint

Of het nu gaat om de werkmijter, de stola, zijn paardenmantel of een kostuum van de pieten. Het hangt er allemaal en jij kunt het zelf zien. Kom kijken wat er in de kledingkast hangt/

Cadeau's gooien

Als jij altijd al van echte pieten hebt willen leren hoe de schoenen gevuld worden, is dit je kans. In Borne staat een oefen-schoorsteen voor jullie klaar. Samen met de Pieten leer je hoe je cadeau's in de schoorsteen gooit.

Help de Bakkerspieten

Help de bakkerpieten met het bakken van pepernoten. Leer van deze pieten hoe jij pepernoten kunt maken. Wie weet vertellen ze jou het geheime ingredient.

Boek de Sint bij u thuis!

Lees hier alle informatie over de bezoeken van Sinterklaas en Pieten. Een bezoek proberen we zoveel mogelijk naar uw wens in te vullen.

Sint in Borne

Intocht

Pietenmiddag

Hotel van Sinterklaas

Foto's

Sint op bezoek

Huisbezoek

Bedrijfbezoek

School