Intocht van Borne

Op deze pagina vind je alles over de intocht van Sinterklaas in Borne. Zaterdag 16 november zal hij weer in Nederland zijn. Vanaf 12.00 uur starten de Sinterklaas activiteiten in het dorp op het Rheineplein.

de route

Begroet de Sint

Zodra het weer november is, stapt de goedheiligman op zijn volgepakte stoomboot richting Nederland. Daar rijdt hij door naar Twente zodat hij alle inwoners in het leukste dorp kan begroeten. Het Rheineplein wordt hier omgetoverd tot het Pietenplein. Daar zal Burgemeester van den Hengel voor de allereerste keer de Sint begroeten bij het gemeentehuis. Nadat zij een kijkje hebben genomen op het Grote Pietenplein zullen zij samen met de Pieten aan de intocht beginnen. Lees hieronder meer over het Grote Pietenplein.

 

Vanaf het Rheineplein lopen zij via de Bolshoek naar de Nieuwe Kerkstraat. Onder begeleiding van de Bornsche Harmonie lopen Sint en de Pieten door Borne. Bij de Stephanuskerk zullen zij een korte stop maken. Daarna zullen ze verder lopen in de richting van het Dorsetplein. Op het Dorsetplein zal Matthijs Jansen de show presenteren en Sinterklaas richting het podium leiden. Op dit podium wordt het feest van Sinterklaas gevierd met alle kinderen. Zo heeft DanceWorkx samen met danspiet een super leuke dans ingestudeerd voor de Sint. De Bornsche Harmonie zal ook een stukje spelen op het plein. Maar natuurlijk staat hier veel spektakel te gebeuren, want met die Pieten gebeurd altijd wel iets bijzonders.

over de intocht

Alles wat je moet weten

16 november

Zaterdag 16 november komen Sinterklaas en de Pieten in Borne.

12.00 uur

Vanaf 12 uur zijn er Pieten in het dorp, waar je diverse spellen kunt doen.

14.30 uur

Op het Dorsetplein wacht presentator Matthijs op de Sint.

14.00 uur

De intocht start met Sint en alle Pieten, ze brengen weer veel pepernoten.

16.00 uur

Einde van de intocht. Sinterklaas vertrekt naar het grote Pietenhuis.

30 november

Pietenmiddag! Doe mee en krijg je eigen Pietendiploma

Wat is er te doen

Rheineplein: het grote Pieten activiteitenplein van Borne

Americo prik

Weet jij de staart van Americo raak te prikken? Geblinddoekt krijg je 3 pogingen om de staart van het paard van Sinterklaas op de goede plek te zetten.

De Pieten letter-zoek-actie

De Pieten zijn maar liefst 17 ‘chocolade letters’ verloren in het centrum. Weet jij ze allemaal te vinden? Welk woord kun je ermee maken? Schrijf het juiste antwoord op in jouw tekening die  je hier kunt downloaden.

Inpakken met de Pieten

Kun jij al cadeaus inpakken? De inpakpieten laten zien hoe het moet. Misschien mag je het cadeau zelfs houden.

Op de foto met de Pieten

Say cheese! Ga samen met Piet op de foto en maak een foto om in te lijsten. Je foto is uiteraard na de intocht hier te downloaden.

Cadeau's gooien

Als jij altijd al van echte pieten hebt willen leren hoe de schoenen gevuld worden, is dit je kans. In Borne staat een oefen-schoorsteen voor jullie klaar. Samen met de Pieten leer je hoe je cadeau’s in de schoorsteen gooit.

Help de Bakkerspieten

Help de bakkerpieten met het bakken van pepernoten. Leer van deze pieten hoe jij pepernoten kunt maken. Wie weet vertellen ze jou het geheime ingredient.

Vragen over de intocht?

Privacy voorwaarden

Sint in Borne

Intocht

Hotel van Sinterklaas

Foto's

Sint op bezoek

Huisbezoek

Bedrijfbezoek

School

Contact

074 - 205 12 39

Onderdeel van: