Intocht van Borne

Zaterdag 13 november zal Sint weer in Nederland aankomen.  Een unieke situatie met nogsteeds geldende maatregelen door corona. Daarom zal de intocht ook vanuit huis te volgen zijn. Via een livestream zal een reporter alles in beeld brengen. 

de route

Begroet de Sint

Zodra het weer november is, stapt de goedheiligman op zijn volgepakte stoomboot richting Nederland. Daar rijdt hij door naar Twente zodat hij alle inwoners in het leukste dorp kan begroeten. Daar zal Burgemeester Pierik de Sint begroeten bij het gemeentehuis. Nadat zij een kijkje hebben genomen zullen zij samen met de Pieten aan de intocht beginnen.

Livestream in de woonkamers
Sint is dit jaar niet alleen langs de route te zien, maar ook op de live in de woonkamers. Helaas zijn de coronamaatregelen verder aangescherpt.  Een te druk is dan ook niet verantwoord. Vind je het prettiger om de intocht van Sint thuis te zien, bekijk dan de livestream van de intocht. Bekijk hier de livestream

Via de Bolshoek naar de Nieuwe Kerkstraat. Onder begeleiding van de Bornsche Harmonie lopen Sint en de Pieten door Borne. Bij de Stephanuskerk zullen zij een korte stop maken. Daarna zullen ze verder lopen in de richting van het Dorsetplein. Op het Dorsetplein zal Matthijs Jansen de Livestream presenteren en Sinterklaas richting het podium leiden. Hier zal de burgemeester Pierik de Sint welkom heetten.

over de intocht

Alles wat je moet weten

13 november

Zaterdag 13 november komen Sinterklaas en de Pieten in Borne.

12.00 uur

Vanaf 12 uur zijn er Pieten in het dorp, waar je diverse spellen kunt doen.

14.30 uur

Op het Dorsetplein wacht presentator Matthijs op de Sint.

14.00 uur

De intocht start met Sint en alle Pieten, ze brengen weer veel pepernoten.

16.00 uur

Einde van de intocht. Sinterklaas vertrekt naar het grote Pietenhuis.

28 november

Pietenmiddag! Doe mee en krijg je eigen Pietendiploma

Wat is er te doen

LIVESTREAM: De intocht is dit jaar te volgen vanuit alle woonkamers

Ozosnel prik

Weet jij de staart van Ozosnel raak te prikken? Geblinddoekt krijg je 3 pogingen om de staart van het paard van Sinterklaas op de goede plek te zetten.

Lever je lijstje in

Heb jij je verlanglijstje al klaar? Lever hem in bij de Sint. Het staat dan op tijd in het boek en misschien krijg je wel wat leuks in je schoen.

Inpakken met de Pieten

Kun jij al cadeaus inpakken? De inpakpieten laten zien hoe het moet. Misschien mag je het cadeau zelfs houden.

Op de foto met de Pieten

Say cheese! Ga samen met Piet op de foto en maak een foto om in te lijsten. Je foto is uiteraard na de intocht hier te downloaden.

Cadeau's gooien

Als jij altijd al van echte pieten hebt willen leren hoe de schoenen gevuld worden, is dit je kans. In Borne staat een oefen-schoorsteen voor jullie klaar. Samen met de Pieten leer je hoe je cadeau’s in de schoorsteen gooit.

Help de Bakkerspieten

Help de bakkerpieten met het bakken van pepernoten. Leer van deze pieten hoe jij pepernoten kunt maken. Wie weet vertellen ze jou het geheime ingredient.

Vragen over de intocht?

Privacyvoorwaarden

Sint in Borne

Intocht

Pietenmiddag

Hotel van Sinterklaas

Foto's

Sint op bezoek

Huisbezoek

Bedrijfbezoek

School