Glutenvrije Piet

ook in 2019

Dit jaar komt Glutenvrije Piet weer naar Borne

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen!

De Nationale Coeliakie Vereniging (NCV) is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren.

 

Bij de intocht van Sinterklaas in Borne zal daarom ook dit jaar dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije pepernoten uitdelen.

zorg dat hij je ziet

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije pepernoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken

Boek de Sint bij u thuis!

Lees hier alle informatie over de bezoeken van Sinterklaas en Pieten. Een bezoek proberen we zoveel mogelijk naar uw wens in te vullen.

Sint in Borne

Intocht

Pietenmiddag

Hotel van Sinterklaas

Foto's

Sint op bezoek

Huisbezoek

Bedrijfbezoek

School